YADES ile yaşlı kelimesine başka bir tanım getireceğiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Bakanlığı tarafından büyükşehir belediyelerinin yaşlılara yönelik evde bakım, evde destek ve gündüzlü bakım hizmetlerini geliştirmek üzere başlatılan "Yaşlı Destek Programı’nın (YADES) tanıtım toplantısına katıldı.

Bakan Sema Ramazanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada ‘’Yaşlılık için başka bir tanım getirilebilir. 'Tecrübe birikimi' diyeceğiz. YADES bizim için ön açıcı olacak. Bu projemizle hem yerel yönetimlerle hem sivil toplum örgütleriyle beraber bu bilgi birikimini tekrar topluma kazandırma açısından yeni alanlar açmış olacağız" dedi. 

2016'ta bakanlığımıza tahsis edilen kaynakların yüzde 97'si, sosyal yardım ve hizmetlerde kullanılacaktır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, 2002'de sosyal yardım ve hizmetlere 1,3 milyar lira kaynak ayrılmışken bu rakamın 2015'te yaklaşık 28,5 milyar lira olarak gerçekleştiğini belirtti.

Bakan Ramazanoğlu İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Günümüzde de gelişmiş ülkeler, sosyal politikalar alanına bütçelerinden ciddi finans kaynakları aktarmaya devam etmektedir. Bu anlayıştan hareketle 2016'ta bakanlığımıza tahsis edilen kaynakların yüzde 97'si sosyal yardım ve hizmetlerde kullanılacaktır" dedi.