Ücretsiz İnternet Yardımı


“Ailelere ücretsiz internet projesi Türkiye'nin önünde devrim olan, ön açıcı olan bir çalışma olacak”


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema RAMAZANOĞLU ailelere ücretsiz internet projesini açıkladı. Dar gelirli ailelere ücretsiz internet projesi de bir çeşit sosyal yardımdır. Buna ücretsiz internet yardımı da diyebiliriz. sosyalyardimlar.gen.tr olarak desteklediğimiz bu proje ile çocukların merdivenaltı internet kafelerde suça sürüklenmesi, ahlaki olarak uygunsuz davranış
ve sözleri öğrenmesi de önlenmiş olacaktır.




(Fotoğraf:aile.gov.tr)
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, “Ailelere ücretsiz internet projesi Türkiye'nin önünde devrim olan, ön açıcı olan bir çalışma olacak” dedi.

Denizli'deki temasları kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu gazetecilere bakanlığının çalışma alanları ile ilgili projelerden bahsetti. Ailelere ücretsiz internet projesini önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini dile getiren Ramazanoğlu, internet paketinin "aile korumalı" olacağını vurguladı.



Ellerinde tableti olan çocukların, internet paketi olmadığı için evlerinden dışarıya çıkmak zorunda kaldığını ifade eden Bakan Ramazanoğlu, şöyle devam etti:
 "Belirli bir aile geliri olan ailelere ücretsiz internet veriyoruz. Ruhsatlı internet kafeleri dışarıda tutuyorum ama izinsiz ve ruhsatsız her türlü suistimale açık bazı mekanlarda çocuklarımız internete girmek amacıyla, orada tehditler ve tehlikeler ile karşılaşıyorlar. İşte bunu engellemek için çocuklara ve ailelerine ulaştıracağımız ücretsiz internet paketi için arkadaşlarımızla çalışma yaptık. Önümüzdeki hafta ilgili bakanlıklar ve kurumlarla son değerlendirme toplantısını yapacağız. Daha sonra bakanlar kurulunda uygulamaya geçirilecek. Yoksul ailelerin belirlenmesi için bir çalışma yaptık. Bu çalışma Türkiye'nin önünde devrim olan, ön açıcı olan bir çalışma olacak. Bilişim teknolojilerinin hayatın her alanında kullanıldığı ve gittikçe yaygınlaşan bir süreci yaşıyoruz. Çocuklarımız daha çok araştıran, okuyan daha çok üreten ve bu bilişim teknolojilerini de üretim ve istihdam için kullanan bir nesil olsun istiyoruz. Bunun önünü açmak için bu adımı attık." 


Bu projede dar gelirli ailelerin tespit edilmesi gerekiyor. Ülkemizde dar gelirli, sosyal yardımlara muhtaç ailelerin tespiti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları olan Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi olarak hizmet veren çalışanlar tarafından yapılmaktadır. Bu projedeki dar gelirlilerin nasıl belirleneceği ve hangi kurum tarafından tespit işlemi yapılacağı ise henüz belli değil.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen küfür ve hakaret içeren yorumlardan kaçınınız. Eğer bir sorunuz varsa en kısa sürede cevap verilecektir.