DUL MAAŞI (EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA YÖNELİK YARDIM)




   Eşi vefat eden kadınların hayata tutunabilmeleri, geçimlerini sağlayabilmeleri için kendilerine verilen yardım, “Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardım Programı” ya da “Dul Maaşı/Aylığı”…

   B
urada “Dul” kelimesi ile kastedilen sadece “Eşi vefat eden kadınlar”dır. Eşinden boşanan kadınlar için böyle bir yardım programı söz konusu değildir. Eşi vefat eden kadınlara bağlanan maaş, şahıs bir başka kişiyle evlenmediği ve kendi evinde sosyal güvenceli (SSK/Emekli Sandığı/Bağkur) biri bulunmadığı sürece hayatı boyunca devam eder.



   E
şi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardım Programı’na/Dul Maaşı’na başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılır. ( Bağlı bulunduğunuz Sosyal Yardımlaşma Vakfı iletişim bilgilerini öğrenmek için tıklayınız.)



Dul Maaşı iki ayda bir verilir ve ödemeler 500 TL olarak yapılır.


Bağlı bulunduğunuz il ya da ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurunuzu yaparsınız ve Vakıf tarafından yapılan gerekli incelemelerden sonra eğer Dul Maaşı almak için gerekli şartları taşıyorsanız başvurunuz kabul edilir. Her iki ayda bir  Dul Maaşı’nızı PTT’lerden çekebilirsiniz. Maaşlar çift aylarda hesaplara yatmaktadır. Belirli bir gün yoktur ve genellikle ayın ikinci yarısında hesaplara paralar aktarılmaktadır.

Dul maaşı;
-Şubat
-Nisan
-Haziran
-Ağustos
-Ekim
-Aralık     aylarında hesaplara aktarılmaktadır.



Dul Maaşı bağlandıktan sonra başvuru yapmak için gerekli olan şartları taşıdığınız sürece Dul Maaşı’nız kesilmez.


Dul Maaşı alan kişiler çocuklarının sosyal güvencesinden faydalanamazlar ve maaş bağlandığında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda “Gelir Testi” yaptırmaları gerekmektedir.



                                                  



                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen küfür ve hakaret içeren yorumlardan kaçınınız. Eğer bir sorunuz varsa en kısa sürede cevap verilecektir.