SOSYAL YARDIMLARA NASIL BAŞVURULUR


                                              

   
Bağlı bulunduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) nasıl başvuru yapabilirsiniz?   Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru süreci aşağıdaki gibidir.




   Bağlı bulunduğunuz sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. Eğer SYDV’de daha öncede oluşturulmuş bir dosyanız varsa ve sosyal incelemesi güncelse başvurunuz alınır, başvuru evrakları imzalattırılır ve başvurunuz 30 gün içerisinde Kabul veya Red olarak sonuçlandırılır.

   Eğer SYDV’de mevcut bir dosyanız yoksa veya dosyanız var ama sosyal incelemesi güncel değilse ilk olarak sosyal incelemeniz yapılır ve süreç yukarıdaki gibi devam eder.


   Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru süreci aşağıda resimli olarak anlatılmıştır.



NOT: Yukarıda belirtilen hizmetlerden faydalanmak üzere başvurulması için 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunun ilgili hükümleri gereğince başvuru sahiplerinin ve eşlerinin herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmama şartı aranmaktadır. Fakat sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir alan özürlüler, tedavi giderleri ile fonksiyon kazandırıcı ortopedik ve diğer yardımcı araç ve gereçlerin kurumlarca karşılanamayan kısmı için özürlü ihtiyaç yardımı almak üzere başvurabilirler.

                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen küfür ve hakaret içeren yorumlardan kaçınınız. Eğer bir sorunuz varsa en kısa sürede cevap verilecektir.