Karabük’te 66 Sosyal Konutun Kura Töreni Gerçekleştirildi

Karabük’te 66 Sosyal Konutun Kura Töreni Gerçekleştirildi





     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla yürütülen “Sosyal Konut Projesi” kapsamında yapımı tamamlanan 66 konut için kura töreni Karabük’te gerçekleştirildi.


    Genel Müdürlüğümüzü temsilen Barınma Yardımları Daire Başkanı Huriye SEVEN’in katıldığı törene ayrıca Karabük Valisi Orhan ALİMOĞLU ile Milletvekilleri Mehmet Ali ŞAHİN, Burhanettin UYSAL ve diğer Kamu Kuruluşlarının temsilcileri iştirak etti.

     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu (SYDTF) kaynakları ile yürütülen “Sosyal Konut Projesinde” 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza yönelik, geri ödemeli olarak sosyal konut yapımı hedeflenmiş olup hâlihazırda ülke genelinde 29.271 konutun teslimi tamamlanmıştır.

     ASPB tarafından“Sosyal Konut Projesinin” yanı sıra “Barınma Yardımları” kapsamında “Ev Yapım - Onarım” programı yürütülmektedir.

     Bu program ile birlikte oturulamayacak derecede eski bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç kişilere evlerinin bakım ve onarımı için ayni veya nakdi olarak destek sağlanırken fayda sahibi vatandaşlarımızın sağlıklı ve sıcak bir ortamda hayatlarını idame ettirmeleri hedeflenmektedir.







haber sosyalyardimlar.aile.gov.tr adresinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen küfür ve hakaret içeren yorumlardan kaçınınız. Eğer bir sorunuz varsa en kısa sürede cevap verilecektir.